Menu

Cele mai bune practici pentru video magazine online

A creşte traficul într-un magazin online e foarte bine, a vinde produsele e şi mai bine, dar cum ar fi să poţi dezvolta şi o relaţie continuă cu utilizatorii tăi prin implementarea pe platforma magazinului a unor opţiuni precum video?

Pentru mulţi retaileri astăzi, opţiunea video magazine online urcă treptat –treptat în categoria celor mai populare tehnici de implicare a consumatorilor în procesul de cumpărare. Şi de a le reţine atenţia. Ştiai că puterea vizualului este de 60.000 mai mare decât a textului? Altfel spus, de 60.000 de ori mai repede procesează creierul uman imagini decât text.

Dacă te-ai gândit sau poate chiar te-ai hotărât să adopţi şi o strategie video pentru magazinul tău online, ai mai jos câteva sfaturi practice care să-ţi fie de folos.

  1. Încorporează video pe paginile de produse. Opţiunea video magazine online care însoţeşte produsele aflate pe site aduce mai multe oportunităţi de indexare în motorul de căutare al utilizatorilor. În acelaşi timp, este important ca acest video să nu aibă trimiterea către alte canale (precum YouTube), pentru că altfel, distragi fără să vrei atenţia utilizatorului de la pagina ta de produse. O opţiune chiar şi mai bună este aceea de a lăsa video-ul să se deschidă nu într-o altă fereastră, ci chiar alături de produs şi informaţiile aferente acestuia.
  1. Pune efectiv produsul în acţiune. Oamenii nu sunt interesaţi să vadă cât de bine arată un produs la raft, ei vor să-i vadă utilitatea şi funcţionabilitatea si au nevoie de dovezi solide în acest sens. Majoritatea consumatorilor tind să achiziţioneze sau să nu achiziţioneze un produs într-un magazin online pe baza informaţiilor care însoţesc produsul. Un cadru informal video are şanse mai mari să influenţeze puterea de cumpărare întrucât consumatorii preferă să vadă produsul pus în acţiune înainte de a-l achiziţiona.
  1. Include note explicative în video-uri realizate într-un mod demonstrativ. Acestea vizează punctele forte ale produselor şi oferă consumatorilor oportunitatea de a vizualiza beneficiile în cadrul unui scenariu real.
  2. Creează video-uri care să răspundă la întrebările clienţilor. Foarte mulţi consumatori au dificultăţi în a se decide ce să cumpere şi cât să cumpere atunci când se află într-un magazin fizic. Îţi poţi imagina că e cu atât mai dificil pentru ei să achiziţioneze produse într-un mediu virtual unde atâtea elemente fizice lipsesc: asistentul de vânzări, cabina de probă, atingerea efectivă a produsului etc. La ce întrebări ale clienţilor ai putea răspunde prin opţiunea video magazine online? Cum se montează produsul? La ce folosesc accesoriile? Cum utilizez această opţiune? Sunt numai câteva variante de întrebări pe care un posibil client le-ar putea avea. În acest fel, video-ul se adresează dubiilor pe care le are consumatorul, în acelaşi timp, combătându-le.
  1. Cercetează şi implementează. Video magazine online, mai scurte sau mai lungi? Informative sau demonstrative? Statice sau care implică acţiune? Totul depinde de tipul magazinului. Dacă comercializezi articole de îmbrăcăminte, probabil că nu ar fi o idee prea bună să creezi un video de 2 minute în care să vorbeşti doar despre culoarea blugilor, materialul rochiei şi aşa mai departe. Dacă, pe de altă parte, faci un tutorial despre produse naturiste, cu cât mai explicit este, cu atât mai bine.
Alte articole