Menu

Conţinutul video în materie de magazine online. Ce ar trebui să reprezinte acesta şi ce presupune el

Video-ul devine tot mai popular în mediul online. Pe măsură ce tot mai mulţi consumatori au acces la o lume digitală, mizele pentru crearea materialelor informative de calitate cresc odată cu aşteptările utilizatorilor. Chiar mai mult atunci când vorbim de spoturi video magazine online.

Ce ar trebui să reprezinte conţinutul video pentru magazinele online? Pe scurt, mai mult decât doar conţinut video. În termeni exacţi:

  1. O formă de comunicare, mai presus de orice. Când vorbim de spoturi video magazine online, vorbim despre arta de a comunica, prin imagini şi mişcare, informaţii relevante oamenilor. Un video poate fi despre funcţionalitatea unui produs. Poate fi despre calitatea serviciilor oferite sau despre testarea acestor calităţi.

Video-ul este cea mai puternică formă de comunicare pe care un magazin online o poate accesa pentru a facilita relaţia cu utilizatorii de internet. Este pur şi simplu cartea de vizită a produsului în sine.

Când oamenii au acces la conţinut video, ei sunt puşi astfel faţă în faţă cu produsul în cauză. Materialele vizuale aproape că aduc la viaţă produsul într-un mediu virtual unde tangibilitatea este absentă. Cei mai mulţi oameni, în urma experienţelor de vizualizare a spoturilor video pe website-ul unui magazin, devin mai încrezători în a achiziţiona unul sau mai multe produse din acel magazin (conform E-tailing).

  1. Metodă integrantă de video marketing. Aceste spoturi video magazine online sunt pentrumulţi consumatori ca nişte ghiduri în alegerea unor produse. Conform unui studiu realizat de Google şi Compete, cumpărătorii care au acces la conţinut video în timp ce se află pe website-ul unui magazin sunt mai dispuşi să plătească în plus pentru un produs sau să cumpere mai multe produse.

Per total, există pe internet mai multă informaţie scrisă decât conţinut vizual în acest moment. Însă foarte multe organizaţii şi medii de afaceri încorporează din ce în ce mai des şi tot mai mult materiale video pe site-urile comerciale. Această direcţie este dictată de preferinţele utilizatorilor de internet de a vizualiza mai curând video-uri decât de a citi informaţie scrisă. Odată cu dezvoltarea continuă a comerţului online, conţinutul vizual devine parte integrantă a strategiei de marketing de conţinut.

Ce presupune conţinutul video în materie de magazine online

  1. În primul rând, calitate. Un video se măsoară până la urmă după nivelul de interes şi implicare al utilizatorilor. Canalele social media simplifică astăzi foarte mult evidenţa indicatorilor de performanţă. Câte like-uri a primit video-ul? A fost share-uit? Dacă da, de câte persoane? Ce spun comentariile utilizatorilor despre utilitatea şi calitatea video-ului meu?

Calitatea vizuală pe care o percepe un utilizator porneşte de la execuţia profesională a video-ului şi ajunge până la cât de creativ este acesta şi cât de mult educă sau informează utilizatorul.

  1. Strategie. Un video are mai multe şanse decât un text să devină viral. Dar acest lucru nu poate avea loc fără o strategie bine pusă la punct şi o cercetare amănunţită privind segmentul de piaţă, ce se cere, ce tehnologii folosesc utilizatorii pentru a putea optimiza conţinutul. Dacă cele mai multe cumpărături pe un website comercial sunt făcute de pe tabletă sau mobil, este evident că materialele video trebuie să corespundă acestor tendinţe.
  1. Demonstraţie. Utilizatorii de internet, totodată cumpărători online, vor conţinut educativ. În acest sens, ei caută anume video-uri demonstrative care să evidenţieze particularităţile unui produs, beneficiile serviciilor oferite etc. Conţinutul vizual de calitate trebuie să treacă întotdeauna dincolo de aspectul publicitar pentru a dezvălui un mesaj care, pentru utilizatori, să fie relevant.
Alte articole