Menu

Cum au convins 3 retaileri online prin promovare produse video

Video. E peste tot. Retailerii află despre el, marketerii îl visează, consumatorii îl urmăresc. Unii învăţă de pe urma lui, altora le vin idei tot mai creative. Dar cât de eficientă este până la urmă această promovare produse video?

Dacă sunt la început de drum sau am o întreprindere mică, cum integrez video în strategia mea de marketing cu buget limitat? Şi pot fi sigur că va avea un impact în generarea de profit sau trafic? În primul rând, dacă eşti interesat de ascensiunea conţinutului vizual în marketing-ul online, urmăreşte acest infografic. Vei găsi acolo informaţii şi statistici folositoare.

Bun. Revenind la titlul articolului nostru, există retaileri care au făcut publice anumite informaţii privind impactul de promovare produse video asupra consumatorilor. Am selectat 3 dintre aceştia:

 

Ariat

Retailer din Marea Britanie care deţine magazine fizice şi domeniu comercial online. Ariat manufacturează echipamente şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru atleţii şi pasionaţii de călărie. În 2012, Holly Carrington – director de e-commerce la Ariat, a recunoscut că paginile magazinului online cu promovare produse video au înregistrat o rată de conversie de 160% mai mare decât paginile cu video lipsă. Declaraţiile au fost făcute în cadrul Internet Retailer Conference & Expo, Chicago, Statele Unite.art8_img1

Sursa: Ariat

 

Zappos

Retailer exclusiv online, Zappos.com are o vechime în e-commerce de 16 ani. A început ca magazin online pe zona de încălţăminte, iar acum include o varietate largă de produse şi accesorii pentru copii, bărbaţi şi femei de la branduri diverse. Zappos foloseşte promovare produse video pentru un număr foarte mare de articole prezente pe site. Conform retailerului, produsele însoţite de prezentare video au înregistrat vânzări mai mari cu până la 30% faţă de produsele fără prezentare video.

art8_img2

Sursa: Zappos.com

 

Simply Piste

Retailer echipamente ski pe piaţa fizică din 1995, în online din 1996. Simply Piste comercializează articole de îmbrăcăminte, echipament şi accesorii pentru schiori. Gama de produse pentru damă, bărbaţi şi copii este prezentată pe website-ul retailerului alături de video-uri demonstrative. Ce a inclus retailerul în video-ul din imagine: unde poate fi folosit rucsacul (pe pârtia de ski, pentru hiking etc.), particularităţile sale, care sunt beneficiile acestor particularităţi, câte buzunare are rucsacul ş.a. Este un video extensiv menit să ofere multe detalii exemplificatoare şi să justifice preţul produsului alături de calitatea sa. Folosind această modalitate de promovare produse video, Simply Piste au înregistrat o rată de conversie mai mare cu 25% pe paginile cu conţinut vizual.

art8_img3

Sursa: Simply Piste

 

Ca proprietar de magazin online, este perfect normal să-ţi pui întrebări privind eficienţa video-urilor în ceea ce priveşte propria afacere. Există şi soluţii alternative pe care le poţi testa înainte de a merge pe investiţii de video marketing profesional. Una dintre acestea ar fi să încorporezi conţinut vizual generat de utilizatori şi chiar să încurajezi utilizatorii să posteze aceste video-uri.

Dacă ai vizitat vreun blog culinar, probabil că ai dat măcar o dată peste un video în care bloggerul pregăteşte un desert făcând referinţă la un anumit mixer sau robot de bucătărie. Gândeşte-te că vizitatorii blogului au mai multă încredere într-un produs evaluat de o persoană pe care o urmăresc în mediul digital. Mai ales când văd cum anume funcţionează produsul în realitate.

În marketing, nimic nu e sigur decât atunci când ai o bază solidă de analize statistice de la care să porneşti. Când ajungi să deţii informaţiile necesare, tot ce mai rămâne de făcut este să ştii cum să creezi material care să inspire, să educe şi să convingă oamenii că ceea ce tu vinzi merită.

Alte articole