Menu

De ce promovarea video face diferenţa în magazinele online

Pagină de produse? Indiscutabil.

Descriere amănunţită pentru fiecare produs în parte? Bineînţeles.

Conţinut sub forma unei poveşti? Întotdeauna un plus.

Promovare video magazine online? De neînlocuit.

În ultimii ani, o poziţie foarte importantă în retail a ocupat content marketing-ul. Adică acel marketing care pune accent pe diverse forme de conţinut pentru web. Aici intră materiale precum paginile de internet, podcast-urile, articolele de blog, canalele sociale şi video-urile. Întrucât într-un magazin online produsele nu pot fi atinse sau probate, retailerii se zbat uneori în fel şi chip pentru a găsi căi de promovare a afacerii. Factorul de prezenţă fizică lipsind, acesta trebuie înlocuit cu ceva palpabil. Ceva care să convingă clienţii şi potenţialii clienţi de calitatea mărfurilor ce nu pot fi evaluate în persoană decât după achiziţia propriu zisă.

Printr-o promovare video magazine online se obţine o transpunere a produselor într-un spaţiu virtual care prezintă într-o manieră realistă şi detaliată obiectele puse la vânzare. Descrierile şi imaginile care se găsesc pe toate site-urile comerciale din ziua de astăzi sunt foarte ajutătoare, însă nu au acea calitate de a surprinde produsele din diferite unghiuri aşa cum o poate face un video. Iată mai jos câteva scenarii:

  • un magazin online comercializează chiuvete din piatră naturală. Pe site sunt prezentate caracteristicile şi particularităţile materialului, precum şi ale fiecărei chiuvete în parte. Există şi imagini exemplificatoare în care chiuvetele sunt amplasate în diferite medii pentru a oferi clienţilor diverse perspective. Retailerul ar putea acum să includă tutoriale video despre cum se curăţă aceste chiuvete, pentru a atrage şi mai multă audienţă.
  • un magazin online de modă ar putea, spre exemplu, să surprindă diferite ipostaze din viaţa reală cu modele purtând diferite articole: o rochie de seară într-un restaurant stilat, pentru acele momente deosebite; o ţinută office care poate fi purtată oricând la şedinţe etc. Aceste imagini vii apoi prelucrate, pot constitui un video de referinţă pentru toţi potenţialii clienţi care se regăsesc în aceste ipostaze.
  • pentru un site comercial care are în oferta sa biciclete de tip MTB, un video care surprinde performanţa produsului în viaţa reală poate influenţa părerea clienţilor şi îi poate convinge pe aceştia că produsul într-adevăr merită.
  • în fine, un exemplu concret de spot publicitar care a stârnit valuri în ultima vreme este video-ul celor de la Dollar Shave Club. Interactiv, direct şi la ţintă, spotul vizează tinerii bărbaţi şi este centrat în jurul ideii „de ce să plăteşti mai mult când poţi plăti mai puţin pe lame de ras”. Investiţie: $4500. Rezultate: peste 11 milioane de vizualizări.

O promovare video magazine online poate acţiona ca un substitut pentru elementele fizice care lipsesc dintr-un magazin online. Dacă deţii un asemenea magazin cu produse de machiaj (de exemplu) şi faci un video despre cum să alegi rujul în funcţie de culoarea pielii, va fi ca şi cum un client interesat intră într-un magazin fizic şi cere sfaturile acestea asistentului de vânzări. Compensezi astfel lipsa prezenţei unui asistent în carne şi oase. Mai ales că utilizatorii de internet folosesc secţiunea de comentarii pentru a cere detalii suplimentare, aşa că un video e şi o oportunitate de a stabili şi menţine comunicarea cu clienţii. Ca să nu mai vorbim de faptul că produsele puse la vânzare sunt expuse în acest video în cazuri concrete şi evidenţiate.

Din anumite privinţe, un magazin online poate genera poate chiar mai mult profit ca un magazin fizic. Pentru că, dacă ştii să foloseşti instrumentele pe care le ai la îndemână, ai puterea în mâinile tale. Iar cel mai bun lucru la promovarea produselor prin conţinut vizual este acela că, în evidenţă iese până la urmă nu ceea ce face produsul, ci posibilităţile pe care le deschide. O bicicletă nouă aduce acea tură la munte planificată de mult timp. O rochie nouă, sofisticată, o cină romantică la restaurantul potrivit. O lamă de ras mai ieftină, mai mulţi bani pentru călătorii etc.

Alte articole