Menu

De la normal la extraordinar: rețete de succes pentru o prezentare video de produs

Ce au în comun un site care plasează pe harta lumii apartamente de închiriat, unul care oferă servicii de imprimare a tricourilor folosind o tehnologie unică și unul care vinde haine realizate din fibre organice? Nu vă grăbiți să trageți concluzii pripite! În cazul în care credeți că răspunsul e ”nimic”, vă invităm să urmăriți clipurile de mai jos.

Podmapper este un site care plasează pe harta lumii apartamentele promovate prin anunțuri de închiriere pe Craigslist. Site-ul a luat naștere din dorința de a transforma coșmarul găsirii unui apartament într-o activitate ”aproape amuzantă”, cum spune chiar cel care a avut ideea, iar prezentarea video explică prin intermediul unei animații creative utilitatea acestui serviciu, creatorul reușind să identifice în mod optim nevoia și să explice beneficiile.

Pentru a marca lansarea unui serviciu unic de imprimare a tricourilor, care asigură păstrarea unui nivel ridicat de calitate a imaginii, Zazzle a creat un clip video care explică într-un mod interactiv și amuzant avantajele acestui serviciu, devenit foarte popular. Unde mai pui că umorul și ironia fină merg mână în mână cu prezentarea echipei care lucrează la imprimarea tricourilor, un exemplu reușit de a umaniza o companie și serviciile oferite printr-o prezentare video.

What is Cottonique? from Cottonique on Vimeo.

Cine nu s-a gândit cel puțin o dată la problema detergenților, a coloranților sintetici și a chimicalelor din haine care atacă pielea, provoacă alergii și sunt periculoase pentru mediu? Cottonique s-a gândit la această nevoie și a lansat o linie de haine ”organice”, obținute din bumbac 100% organic, fără coloranți, înălbitori sau alți compuși chimici. Prezentarea video de mai sus explică într-o manieră simplă și clară, adaptată la profilul publicurilor vizate, motivele pentru care acestea să aleagă produsele Cottonique, care se comercializează exclusiv online.

Acestea sunt doar câteva prezentări video exemplare, care au pus în evidență prin intermediul sunetului și al animațiilor calitățile serviciilor și ale produselor promovate.

Ce se ascunde însă în spatele unei prezentări video care are șansa de a promova într-un mod unic produsele sau serviciile dumneavoastră? Noi avem doar câteva idei, pe care vrem să le împărtășim.

Povestea

Toate clipurile video pentru produse au în spatele lor o poveste. Fie că alegeți să prezentați produsul și modul în care a apărut, echipa, modalitatea de folosirea a produselor sau orice altă idee relevantă, foarte important este procesul de story-telling.

Originalitatea și creativitatea

Cu câteva excepții, unde parodiile sau preluarea formatelor clasice au avut priză la public, creativitatea și singularitatea clipului video îi vor spori șansele ca acesta să devină cunoscut și chiar viral.

Sunetul și efectele speciale

Un alt detaliu important în realizarea unei prezentări video pentru produsul promovat îl reprezintă calitatea sunetului și efectele speciale folosite. Dacă în privința calității, suntem cu toții de acord că aceasta trebuie să fie cât mai ridicată, în ceea ce privește efectele speciale, uneori less is more. Doar o echipă creativă, capabilă să înțeleagă profilul consumatorului și să livreze mesaje în conformitate va face diferența între un clip video care trece neobservat și unul care să capteze și să rămână în memorie.

Simplitatea și coerența mesajului

Nu pierdeți din vedere motivul principal pentru care ați ales o prezentare video a produselor. Vreți ca cei care ajung pe site-ul companiei să înțeleagă mai bine atributele, avantajele și utilizarea produselor, fără un efort cognitiv crescut din partea lor? Short and sweet, cum spun cei de peste Ocean, este formula magică și chiar pare să facă minuni. Un clip video bine realizat are un impact direct asupra creșterii numărului de lead-uri și asupra timpului petrecut de un posibil client pe site.

De ce să mergi pe mâna noastră?

Pe scurt, servicii complete de prezentare video a produselor și a companiei. Pentru varianta ”îmbunătățită, adaugită” și… animată, click pe link-ul de mai jos J

Alte articole