Menu

Strategii de conţinut într-o lume digitală – spoturi video în e-commerce

Video marketing-ul este cea mai nouă şi inovativă metodă de marketing la momentul actual. Acesta presupune utilizarea de spoturi video e-commerce în jurul anumitor produse/topic-uri de referinţă pentru retailerii online şi consumatori deopotrivă. De ce video marketing-ul este viitorul în ceea ce priveşte strategiile de conţinut pentru „the world wide web” ţine de tendinţele actuale.

Lumea virtuală este o lume în care lucrurile se desfăşoară cu rapiditate. Ritmul este unul alert, iar pentru a ţine pasul cu multitudinea de strategii de conţinut pentru magazine online, trebuie să fii la curent cu tot ce se întâmplă. Dacă ţi s-ar spune astăzi că, până în 2018, video-ul va constitui 79% din totalul traficului de internet, ai regândi strategia de marketing pentru magazinul tău online? Poate ideea unor spoturi video e-commerce nu ţi se va mai părea o provocare chiar atât de neverosimilă.

Predicţia de mai sus a fost făcută publică de Cisco, multinaţionala notorie care activează în industria de networking. Folosindu-se de date reale şi urmărind traficul de internet global, precum şi tendinţele în tehnologii mobile şi IP, Cisco a declarat că i-ar trebui unui om peste 5 milioane de ani ca să poată vizualiza multitudinea de conţinut video ce va parcurge web-ul în fiecare lună, în 2018.

De ce această tendinţă spre video? După cum spuneam la început, totul se consumă într-un ritm alert în lumea digitală. Faptul că asistăm la o creştere globală rapidă a accesului la tehnologii mobile contribuie la această tendinţă. Pe măsură ce tot mai mulţi utilizatori de internet fac trecerea de la PC la mobil sau folosesc aceste tehnologii intermitent, clar trebuie avut în vedere faptul că tehnologiile mobile se folosesc cel mai adesea în mişcare.

Consumatorii distribuie conţinut în staţia de autobuz, în drum spre serviciu, în pauzele de masă etc. Iar conţinutul pe care vor vrea să-l distribuie este vizual în cea mai mare parte, pentru nici un alt motiv decât faptul că este mult mai interactiv, captivant şi, să nu uităm, uşor de reţinut.

În ideea unor spoturi video e-commerce bine realizate, consumatorii au posibilitatea de a-şi satisface în acelaşi timp nevoia de divertisment, precum şi de informaţie. Ce spun statisticile:

  • 100 de milioane de utilizatori urmăresc video-uri în mediul online în fiecare zi. (DigitalSherpa)
  • 90% dintre clienţii unui retailer online au declarat că video-urile de pe website-ul magazinului i-au ajutat în decizia de cumpărare. (comScore)
  • Retailerii online spun că produsele însoţite de video-uri se vând mult mai bine decât produsele care nu au video. (comScore)
  • 64% dintre marketeri se aşteaptă ca video-ul să devină parte dominantă a strategiilor de conţinut web în viitor. (Nielsen)

Cifrele arată ceea ce consumatorii îşi doresc. Conţinut care să poată fi înţeles rapid, care să fie distractiv, în acelaşi timp oferind informaţii utile. Cunoaşteţi expresia o imagine face cât 1000 de cuvinte? Într-o lume a strategiilor de conţinut care includ spoturi video e-commerce, un video de 60 de secunde este echivalentul a 1.8 milioane de cuvinte, dacă ar fi să-i dăm crezare lui James McQuivey de la Forrester Research.

Alte articole